Over ons

De groep Miers vindt haar oorsprong in 1963, het moment waarop Eduard Miers een eerste werkplaats opent voor personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens.

In 1986 volgen de eerste stappen op de verhuurmarkt. Onder de naam Astruck Renting gaat de aandacht hoofdzakelijk naar de verhuur op korte en lange termijn van vrachtwagens, trekkers, bestelwagens en opleggers, wat op heden de hoofdactiviteit is. Doorheen de jaren werd deze uitgebouwd tot een referentie binnen de sector wiens missie het is uw all-in-one mobility solution te voorzien, in een bereikbaar, familiaal en professioneel kader, waar nabijheid bij de klant een sleutelelement is.

In 1996 ziet de afdeling bedoeld voor de opbouw en herstellingen aan het koetswerk het levenslicht. Onder de naam Multi-Construct wordt een start genomen met de opbouw van uiterst kwalitatieve achterbouwen van alle types van voertuigen.

Ten slotte startten we in 2004 de productie op van eigen panelen bedoeld voor de kastopbouw. Deze activiteit werd stilgelegd na de beslissing de volle aandacht te richtten op de core business, namelijk onze klanten te voorzien van gepaste mobiliteit.

Zoals blijkt uit voorgaande bedrijfshistorie ontwikkelde de groep Miers de voorbije decennia een uitgebreid assortiment aan diensten die van tel zijn om de stilstand van uw voertuig tot een absoluut minimum te beperken. De groep heeft namelijk door de jaren heen onschatbare ervaring opgedaan die zich vertaalt in uitstekend uitgeruste werkplaatsen bediend door een goede mix aan ervaren en jonge techniekers. Dankzij onze samenwerking met Mercedes-Benz hebben wij toegang tot de juiste opleidingen, al het benodigde materiaal en de nodige feedback om de steeds complexere voertuigen snel, efficiënt en kwalitatief te herstellen en te onderhouden waardoor onze klanten minimale stilstand ervaren.

De groep Miers staat aldus voor een one-stop-shop met de doelstelling om bedrijven en privépersonen niet enkel van mobiliteit te voorzien, maar tevens te bedienen met een in deze sector ongekende flexibele, efficiënte en persoonlijke service, technisch en administratief, die ons onderscheidt van iedere sectorgenoot.

Parkeerplaatsen, commerciële ruimtes en bureelruimtes te huur